Testit

Polkupyöräergometri

Testi soveltuu kaikenikäisille kuntoilijoille ja terveysliikkujille, ota kuitenkin yhteyttä omalääkäriisi mikäli haluat varmistaa sopiiko testi juuri sinulle. Testin perusteella saadaan arvio maksimaalisesta hapenottokyvystä. Testi sisältää kirjallisen palautteen ja kuntoarvion.

Testissä poljetaan kuntopyörällä 3-5 minuutin välein nousevalla kuormituksella. Viimeisen kuorman lopussa syke on 85 % syketasoon ikää vastaavasta tai aiemmin mitatusta maksimisykkeestä. Kuormituksen aikana testaaja seuraa asiakkaan sykettä.

UKK-kävelytesti

UKK-kävelytesti on tarkoitettu 20 – 65-vuotiaille ja soveltuu useimmille aikuisille testaamaan kestävyyskuntoa. Testissä kävellään tasaista reipasta vauhtia kahden kilometrin matka, jonka jälkeen mitataan loppusyke ja käytetty aika. Tulos saadaan kävelyajan, kävelyn lopussa mitatun sykkeen, kehon painoindeksin, iän ja sukupuolen perusteella. Testiin osallistuva saa senhetkisestä kunnostaan kertovan kuntoindeksiarvon. 

Lihaskuntotesti

Testissä mitataan tärkeimpien lihasryhmien, vatsa- ja selkälihasten sekä ylä- ja alaraajojen, lihaskestävyyttä ja -voimaa. Asiakas saa testistä suullisen ja kirjallisen testipalautteen.

Liikkuvuustesti